Dingen om op te letten bij het kopen van fietskleding

 © Pexels.com.

Wanneer je het fietsen serieuzer begint te nemen en regelmatig begint te trainen, wordt de behoefte aan gespecialiseerde kleding duidelijk. Deze kleding is speciaal voor wielrenners ontworpen, met optimalisering van de prestaties als belangrijkste prioriteit. Het aanschaffen van wielerkleding lijkt misschien een beetje overdreven als je maar één of twee keer per week op de weg fietst. Wie echter regelmatig intensief traint, zal merken dat deze speciale kleding hem helpt betere resultaten te behalen en meer plezier aan de sport te beleven. Bij de aanschaf van fietskleding moet je met veel verschillende factoren rekening houden.

Aangeboden door AGU

WielershortsWielershorts zijn een van de belangrijkste fietskledingstukken die je kunt kopen. Ze zijn speciaal ontworpen voor fietsers en zijn gemaakt van rekbare stoffen waardoor je vrij kunt bewegen tijdens het fietsen. Fietsbroeken zijn er in twee verschillende stijlen: normaal en compressie. Normale fietsbroeken zijn loszittend en geschikt voor alle soorten fietsers. Compressie shorts zijn ontworpen met een strakkere pasvorm. Ze zijn bedoeld voor wegrenners en zijn nuttiger voor wie veel tijd in het zadel doorbrengt. Het compressiemateriaal bevordert de doorbloeding, wat nuttig is voor fietsers die lange afstanden afleggen.

WielershirtsWielershirts zijn ontworpen om over het shirt te worden gedragen en bieden extra bescherming, met name aan de rug, schouders en ellebogen. Ze hebben lange mouwen die ontworpen zijn om je handen te bedekken tijdens het fietsen. Wielershirts hebben ook een losse pasvorm, waardoor ze ideaal zijn als bescherming tegen wind, regen en kou. Wielershirts zijn gemaakt van verschillende stoffen, waarvan polyester en nylon de populairste zijn. Nylon is een meer ademende stof, waardoor het meer geschikt is voor warm weer en lange ritten. Polyester is duurzamer en beter bestand tegen slijtage. Wielershirts hebben vaak grote zakken met ritssluiting voor het opbergen van voedsel, gereedschap en andere zaken. Ze zijn ook ontworpen met reflecterende elementen om je beter zichtbaar te maken voor andere weggebruikers. Wielershirts bieden ook UV-bescherming om het risico op huidbeschadiging door de zon te helpen verminderen. Wanneer je het koud hebt kun je ervoor kiezen om een wielerjas of een fietsregenpak aan te schaffen.

WielerjassenWielerjacks maken een wieleroutfit heren echt af, ze zijn ontworpen om je te beschermen tegen wind, regen en kou. Ze hebben lange mouwen met manchetten en een losse pasvorm om maximale bescherming te bieden. Wielerjacks zijn meestal gemaakt van winddichte en waterafstotende stoffen, en veel jacks hebben ook een reflecterend ontwerp. Fietsjacks zijn er in verschillende uitvoeringen. Race-jacks hebben een strakkere pasvorm, zodat ze tijdens het fietsen niet achter je aan flapperen.