File op A73 richting Venlo door ongeluk met vrachtwagen: traumahelikopter landt op snelweg

 © Edward-Media

Op de A73 is maandagochtend een ongeluk gebeurd met een vrachtwagen bij Overloon (Noord-Brabant) in de richting van Venlo. De weg was tijdelijk volledig afgesloten.

Redactie

Het ongeluk vond rond kwart over negen maandagochtend plaats op de A73 in zuidelijke richting. Een vrachtwagen is om onbekende reden in de berm terechtgekomen.

Traumahelikopter

De hulpdiensten kwamen snel ter plekke, waaronder ook een traumahelikopter die op de snelweg is geland. Daardoor was de weg volledig afgesloten en ontstond er een file van meer dan vijf kilometer.

Het slachtoffer uit de vrachtwagen is vervolgens met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waarna de traumahelikopter weer vertrok. Even later kon er weer één rijstrook worden vrijgegeven. Het verkeer kon omrijden via Eindhoven (A50, A2, A67). Inmiddels is de weg weer vrij.

Over de ernst van de verwondingen van de vrachtwagenchauffeur, is niets bekend. Het is ook onduidelijk wat zich precies heeft voorgedaan op de A73. Verder is het vooralsnog niet duidelijk of er andere voertuigen bij het incident betrokken waren. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal