Bluesnight met live muziek op zeven podia in centrum Tegelen

Roadhouse speelt in de Harmoniezaal. © persfoto

Tegelen -

Na twee jaar afwezigheid is Bluesrock in Tegelen een festival om nog meer naar uit te kijken dan voorheen. Hetzelfde geldt voor de bluesnight daags ervoor.

Marcel van Lier

The Night Before is al sinds jaar en dag het grootste buitenevenement van Tegelen. Hoewel de meeste optredens binnen in de cafés plaatsvinden, ziet het op straat zwart van de mensen. De duizenden bezoekers komen uit de verre omtrek naar het dorp, dat zich eenmaal per jaar het bluesmekka van Noord-Limburg mag noemen.

Ook deze keer zal het druk worden, zeker als het weer meewerkt. Aan de organiserende kasteleins zal het in elk geval niet liggen. Op zeven locaties in het centrum van Tegelen wordt vrijdag 2 september tijdens de bluesnight een live programma neergezet. Met optredens van Blue Monday (Sintermerte), Little Hat (Staccato), de Maytree Rhythm & Blues band (Aaj Mert), Shadow Play (Poshoës), Baby Killed the Roses (voorheen Blo Ya Top, Gonzobar), The Duke (De Lange) en de Belgische formatie Roadhouse (Harmoniezaal).

De blueskroegen liggen op loopafstand van elkaar, de toegang is overal gratis.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal