Extra spreekuur Roze Zusters op vierde Steyler Dag

De Roze Zusters doen ook dit jaar mee aan de open dag van het kloosterdorp. © Stefan Koopmans

Steyl -

De Roze Zusters houden weer spreekuur op de Steyler Dag. In het kloosterdorp gaan zondag 4 september meer deuren open voor publiek.

Marcel van Lier

Drie jaar geleden gingen de aanbiddingszusters voor het eerst in gesprek met bezoekers. Deze keer doen ze dat ook in het Duits en Engels. Daarnaast is het aantal sessies uitgebreid van twee naar drie. De Roze Zusters leven in afzondering en laten normaal niemand toe in het klooster.

Verder kan op de Steyler Dag een kijkje worden genomen op zo’n dertig culturele en toeristische locaties, van het Missiemuseum tot het ketelhuis van de vroegere kloosterdrukkerij. Ook zijn verschillende kunstateliers open en is er op verschillende plekken live muziek.

De Steyler Dag is een initiatief van de stichting Stijlvol Steyl en duurt van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is overal gratis.

Reserveren voor het spreekuur van de Roze Zusters kan via mail.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal