Verdachte van doden man in Weert aangehouden in Polen

 © AS Media

Weert -

De Poolse autoriteiten hebben maandagochtend op verzoek van de Nederlandse politie een 40-jarige Poolse man aangehouden die ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij de dood van de bewoner van het pand aan de Vlasvenweg in Weert.

Redactie

De politie kwam de Poolse verdachte naar eigen zeggen op het spoor na technisch en tactisch onderzoek en aan de hand van ingewonnen informatie. Daarop is er contact gelegd met de Poolse autoriteiten. De man zit vast in Polen in afwachting van een overleveringsverzoek door de Nederlandse politie.

Tweede verdachte

De Poolse man is de tweede aanhouding en verdachte in het onderzoek. Vorige maand is ook een 39-jarige vrouw opgepakt. Zij wordt verdacht van moord of doodslag en zit nog vast.

De politie trof op 10 juli in een woning aan de Vlasvenweg in Weert een dode man aan. Het bleek om de bewoner te gaan, die door een misdrijf om het leven was gebracht. In de woning was brand geweest. Op 18 juli werd de 39-jarige vrouw aangehouden. Zij zit sindsdien in beperkingen, wat wil zeggen dat ze met niemand anders dan haar advocaat mag praten. Ook doen justitie en advocaat geen mededelingen over het onderzoek.

Lees ook: Vrouw (39) verdacht van moord of doodslag aan Vlasvenweg in Weert

Een woordvoerster van de politie wil niet zeggen wat de relatie van beide verdachten was met het slachtoffer en wat hun onderlinge relatie was. Ook is niet bekend of de eerder aangehouden vrouw ook van Poolse afkomst is. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal