Jumping Zaerum op Raadhuisplein in Sevenum thuiswedstrijd voor topamazone Sanne Thijssen

Sfeerbeeld van de vorige editie. © Jumping Zaerum

Sevenum -

Niet Kronenberg maar Sevenum is deze week voor één dag het centrum van de ruitersport in Noord-Limburg. Het Raadhuisplein in Sevenum dient zaterdag als wedstrijdpiste voor Jumping Zaerum.

Marcel van Lier

De bekendste naam op de deelnemerslijst is local hero Sanne Thijssen. De Sevenumse amazone behaalde onlangs op het WK in Denemarken een zilveren medaille met de Nederlandse equipe. Zij verschijnt ’s avonds in de arena voor het Master springen, de finale van een dag vol hippische sport voor groot en klein. Het programma begint om 10.30 uur met een bixie-wedstrijd. Na de pony’s, met onder meer een demonstratie voltige, is vanaf 15.30 uur de beurt aan de paarden. Met wedstrijden in achtereenvolgens de klassen B, L, M en Z. Als opmaat naar de apotheose van Jumping Zaerum geeft WK-deelnemer Sam dos Santos een voltigeshow.

Kinderplein

Om 13.00 uur opent het kinderplein met een uitgebreid randprogramma voor de jeugd. De jongste bezoekers kunnen onder meer verkleed als prinses of indiaan met een pony op de foto en meedoen aan het stokpaardrijden. Rondom het plein zijn terrassen ingericht en vanaf het podium bij Trapperie de Werkplats klinkt live muziek.

De tribunecapaciteit is flink uitgebreid, waardoor er nog meer plek is voor publiek dan bij de vorige editie. De toegang is gratis.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal