Campagne voor betere spreiding parkeerdruk rondom vijfsprong in Tienray

De flyers zijn verkrijgbaar bij de horecagelegenheden. © gemeente Horst aan de Maas

Tienray -

Bewoners van de Nieuwe Baan in Tienray zijn samen met drie horeca-ondernemers en het dorpsoverleg een campagne gestart om de parkeerplaatsen in het dorp beter vindbaar te maken.

Marcel van Lier

Aanleiding is de toegenomen parkeerdruk rond de vijfsprong op de Nieuwe Baan, waar vooral bezoekers van de ijssalon, cafés en restaurants in het centrum in de zomermaanden een plekje zoeken voor de auto. Terwijl zich binnen een straal van 150 meter 66 parkeerplaatsen bevinden: in de Bernadettelaan, langs de kerk in de Burgemeester van de Berghlaan en op de voormalige Jan Linders-locatie langs de Spoorstraat.

Middels een flyer-actie willen de initiatiefnemers hiervoor aandacht vragen. In de flyer wordt ook gewezen op de verruiming van het aantal stallingsplaatsen voor fietsen op het plein voor de kerk.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal