Vakvereniging vindt ontslag Fortuna-trainer Ultee ‘wel heel snel’

Sjors Ultee. © Ermindo Armino

Fortuna Sittard heeft trainer Sjors Ultee wel heel snel ontslagen, vindt directeur Mario Captein van de vakvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV).

Redactie

„Of dit het snelste ontslag ooit is, zou ik moeten opzoeken in de archieven. Maar dit is in ieder geval het snelste van wat ik me kan heugen. Als iedere Nederlandse ploeg die onderaan staat dit zou doen, moeten er nu nog vier of vijf trainers uit”, vertelt Captein.

Ook assistent-trainer Rob Alflen moet vertrekken bij Fortuna na de teleurstellende seizoenstart. De ambitieuze club uit Limburg staat na drie nederlagen samen met Go Ahead Eagles en Vitesse onderaan in de Eredivisie. „Het is teleurstellend dat Ultee en Alflen niet de tijd krijgen om dat te herstellen. Zeker omdat het zo vroeg in het seizoen is”, zegt Captein.

Moeilijke club

Volgens hem is Fortuna een moeilijke club voor een trainer. „We zien dat de club is overgenomen door Turkse eigenaren en dat er veel beweging is qua spelers en onrust.” Zo stuntte Fortuna deze zomer door de Turkse topspits Burak Yilmaz vast te leggen. De 37-jarige Yilmaz ondertekende een langjarig contract in Limburg bij de club die in handen is van zijn landgenoot Isitan Gün. Captein kan niet zeggen of die ontwikkelingen hebben gezorgd voor het ontslag.

Ondanks het ontslag heeft de CBV-directeur vertrouwen in de trainer Ultee. „Ik weet wel zeker dat hij nog kans maakt op andere clubs. Ultee staat er goed op in Nederland.” De vakvereniging heeft geprobeerd de 35-jarige Utrechter aan de lijn te krijgen, maar hij nam kort na zijn ontslag de telefoon nog niet op.

Niet het snelste ontslag

Ultee is niet de trainer met het snelste ontslag ooit in de Eredivisie, meldt databureau Gracenote. Frans Thijssen vertrok in 1999 al na twee speelronden bij De Graafschap. Deze eeuw deelt Ultee het record met Alex Pastoor, die in het seizoen 2013-2014 bij NEC ook weg moest na de eerste drie duels.

Lees ook: Sjors Ultee per direct ontslagen bij Fortuna Sittard

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal