Minister Kaag naar ziekenhuis na onwel te zijn geworden

Minister Sigrid Kaag (Financiën) is dinsdagmorgen onwel geworden en naar het ziekenhuis gegaan. © ANP

Minister Sigrid Kaag (Financiën) is dinsdagmorgen onwel geworden en naar het ziekenhuis gegaan, meldt de bewindsvrouw en D66-leider op Twitter.

Redactie

Ze mist daardoor een ingelast debat in de Tweede Kamer over de stikstofopmerkingen van CDA-leider en minister van Buitenlandse Zaken, Wopke Hoekstra.

„Tot mijn spijt kan ik vandaag niet deelnemen aan het debat. Vanochtend werd ik onwel en ben ik naar het ziekenhuis gegaan. Ik hoop mijn werk snel weer te hervatten”, twitterde Kaag.

Premier Mark Rutte zei in het debat dat het „een stuk beter gaat” met Kaag. „Het lijkt erg mee te vallen.” Ze is inmiddels weer thuis en hoopt spoedig weer aan de slag te gaan, aldus de premier.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Toen bekend werd dat Kaag wegens ziekte niet bij het debat aanwezig zou zijn, pleitte onder meer de PVV voor uitstel van het debat. Volgens PVV-leider Geert Wilders was de aanwezigheid van Kaag van groot belang omdat zij na het interview gezegd zou hebben geen vertrouwen meer te hebben in Hoekstra.

In het AD zei Hoekstra vrijdag als CDA-leider dat de stikstofdoelen van het kabinet „niet heilig” zijn voor zijn partij. Dat kwam als grote verrassing voor de andere coalitiepartners. Die waren niet op de hoogte gesteld van het gewijzigde standpunt van het CDA.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal