Handballer Kay Smits uit Geleen verhuist in Bundesliga van de ene naar de andere topclub

Kay Smits (midden) in actie bij SC Magdeburg  © ANP / EPA

Sittard -

Handballer Kay Smits verhuist volgend jaar van de ene topclub in de Bundesliga naar de andere. De rechteropbouwer uit Geleen maakt in de zomer van 2023 de overstap van SC Magdeburg naar SG Flensburg-Handewitt.

onze verslaggever

Smits heeft bij Flensburg-Handewitt een contract voor twee jaar getekend. Komend seizoen komt de international nog uit voor SC Magdeburg, waar hij zijn contract niet wilde verlengen. Smits is geen vaste waarde bij de regerend landskampioen in de Bundesliga. Op zijn positie moet hij concurreren met de IJslandse topschutter Omar Ingi Magnusson.

Bij Flensburg hoopt Smits hij volgend jaar op meer speelminuten. De Noord-Duitse club speelt al jaren een prominenten rol in de Europese toernooien en won de Champions League in 2014. Voordat Kay Smits verhuisde naar de Bundesliga speelde hij twee seizoenen in de Deense competitie bij TTH Holstebro.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal