Tim Hofman komt met vervolg op BOOS-aflevering The Voice

Tim Hofman.  © ANP

De komende uitzending van BOOS, die donderdag online komt, staat opnieuw in het teken van The Voice of Holland en John de Mol. Dat bevestigt een woordvoerder van BNNVARA nadat maker Tim Hofman dinsdag een promoclip online had gezet waarin te zien is dat hij met Paul Römer, directeur TV bij Talpa, belt. Over de precieze inhoud wil de omroep niets zeggen.

Redactie

Talpa laat weten dat het benaderd is voor de uitzending, maar wil er inhoudelijk niets over kwijt. „We zien geen reden er verder op in te gaan”, aldus de zegsvrouw. In de promo is te zien dat Hofman aan Römer vraagt om een tweede gesprek met De Mol. „Wij willen graag aanspraak maken op het aanbod van jou en John voor een tweede gesprek met John”, zegt de programmamaker. Verdere informatie wordt niet gegeven.

Negentien vrouwen

In januari liet BOOS meerdere vrouwen aan het woord over seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van de populaire zangcompetitie op RTL 4. Negentien vrouwen deden tegenover Hofman hun verhaal over bandleider Jeroen Rietbergen, vijftien over een regisseur en twee vrouwen vertelden dat ze aangifte hadden gedaan tegen coach Ali B. Na de uitzending stapten nog meer vrouwen naar de politie.

Eind april werd bekend dat het Openbaar Ministerie een strafrechtelijk onderzoek heeft ingesteld naar aanleiding van aangiften die zijn gedaan van wangedrag bij The Voice. Er liggen onder meer aangiften tegen coach Ali B, een regisseur en voormalig bandleider Jeroen Rietbergen. Het onderzoek loopt nog, heeft een woordvoerder dinsdag laten weten. Hij kan niet aangeven wanneer er meer duidelijkheid komt.

De aflevering van BOOS over The Voice of Holland maakte veel los in de samenleving. Zo kwamen er bij MORES, waar slachtoffers van ongewenst gedrag in de creatieve sector zich kunnen melden, in de weken erna tientallen reacties binnen. De bewuste aflevering was twee uur na publicatie al door meer dan 5 miljoen mensen bekeken.

Lees ook: BOOS-aflevering over The Voice gekozen tot TV Moment van het Jaar