Video: Loods in Heel compleet verwoest na uitslaande brand

Uitslaande brand in loods met hooi in Heel. © Track’88

Heel -

In een stalen loods in Heel heeft woensdagochtend een uitslaande brand gewoed.

Redactie

De brand brak rond vijf uur uit. Volgens de brandweer lag in de loods van ongeveer vijftig bij vijftien meter aan de Sint Antoniusstraat hooi opgeslagen. Ook stonden er enkele spullen om achter een tractor te hangen. Het ging om een voormalig pand van Edelchemie.

De brand werd bestreden met drie blusvoertuigen, een hoogwerker en twee watertankwagens Vanwege instortingsgevaar konden brandweerlieden niet bij het vuur komen. Daarom werd besloten het pand gecontroleerd te laten uitbranden.

Om veilig bij het hooi te kunnen zijn delen van de verwoeste loods met een mobiele graafmachine uit elkaar gehaald. Het hooi is vervolgens naar een veilig plek gereden en afgeblust.

Rond half acht was de brand onder controle en kon worden gestart met nablussen.

Geen gevaar voor omgeving

Volgens de brandweer is er geen gevaar geweest voor de omgeving. Er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

Er raakte niemand gewond. De oorzaak van de brand is onbekend.

 © Track’88

Edelchemie

De provincie liet Edelchemie in 2005 sluiten. In 2012 greep de provincie in omdat in haar ogen een onhoudbare situatie was ontstaan rond de verontreiniging op het terrein. In de periode 2013-2016 zijn afvalstoffen en afvalwater afgevoerd. Aansluitend zijn de installaties zoals ovens, schoorstenen en de smelterij afgebroken en verwijderd.

Lees ook: Vervuild terrein Edelchemie Panheel kan na sanering een bedrijventerrein worden

Delen van de bodem zijn verontreinigd met onder meer zware metalen. Edelchemie laat zelf de sanering uitvoeren. Het college van Gedeputeerde Staten keurde het saneringsplan medio juni goed.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal