Zeven personen gewond bij ernstig ongeluk op A73, twee traumahelikopters ingezet

Ernstig ongeluk op A73 met meerdere gewonden, twee traumahelikopters ingezet. © Track’88

Linne -

Zeven personen zijn woensdagmiddag gewond geraakt bij een ernstig ongeluk op de A73 ter hoogte van Linne. Dat heeft de politie bevestigd.

Redactie

Eén persoon raakte bekneld in een auto. Vier slachtoffers zijn naar het ziekenhuis vervoerd.

De hulpdiensten rukten massaal uit na het ongeval dat omstreeks vier uur plaatsvond op de snelweg. Drie personenauto’s kwamen met elkaar in botsing. Bij de eerste hulpverlening werden twee traumahelikopters ingezet. Ze landden op de snelweg.

Het is nog niet duidelijk hoe de aanrijding heeft kunnen plaatsvinden. De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht.

Hulpdiensten in de weer op de A73 na het ernstige ongeluk. © Track’88

Snelweg dicht

De snelweg werd tussen knooppunt Het Vonderen en Linne in noordelijke richting afgesloten. Als gevolg van het ongeluk ontstond een kilometerslange file. Verkeersdeelnemers werden via de A2 en A67 omgeleid.

De gedeeltelijke afsluiting van de A73 werd even na acht uur opgeheven. Alle gestrande voertuigen waren op dit moment geborgen.

Mensen wachten buiten de auto in de file op de A73. © Track’88

Later meer

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal