Man uit Roermond (38) dood aangetroffen bij drugslab in Groningen

 © PERSBUREAU NOORDER NIEUWS

De overleden man die maandagmiddag werd gevonden op een terrein aan de Nieuwe Compagnie in het Groningse Kiel-Windeweer is de 38-jarige Tess Abels. De man groeide op in Roermond en had geen vaste woon- of verblijfplaats.

Redactie

Het levenloze lichaam van de man werd aangetroffen nadat er op het terrein een drugslab was ontdekt. De politie onderzoekt of er een relatie is tussen de overleden man en het drugslab.

De politie heeft de naam en een pasfoto van de man verspreid in de hoop dat mensen meer informatie kunnen delen. De man had in de laatste twee weken van juli voor het laatst contact met zijn familie. „De politie wil graag weten wat er in de periode tussen 15 juli en het aantreffen van zijn lichaam is gebeurd. Het is op dit moment niet duidelijk waar hij de afgelopen weken verbleef en met wie hij zoal contact heeft gehad.”

De politie houdt er rekening mee dat hij een andere naam gebruikte of zich onder een andere naam voorstelde.

Tess Abels. © Politie

Drugslab

Zondag werd er drugsafval aangetroffen op het terrein aan de Nieuwe Compagnie. „Na onderzoek bleek het te gaan om een drugslab op de locatie, dat in werking is geweest.”

Een man (68) en vrouw (65) uit de gemeente Midden-Groningen werden zondag opgepakt op verdenking van het overtreden van de opiumwet. Zij zitten nog vast en worden verhoord.