Giovanni van Bronckhorst brengt Rangers na twaalf jaar terug in Champions League

Giovanni van Bronckhorst (links in blauwe blouse) viert de plaatsing voor de groepsfase van de Champions League met zijn staf. © ANP / ANP

Trainer Giovanni van Bronckhorst kon zijn geluk niet op na de uitzege van zijn Rangers FC op PSV (0-1) in het beslissende duel van de play-offs om een plaats in de groepsfase van de Champions League. „Dit wilden we zo graag”, jubelde hij. „Hier deden we het voor. En het is gelukt.”

RedactieBron: ANP

Rangers FC keert voor het eerst sinds 2010 terug in de groepsfase van de Champions League. „En ik vind deze zege ook helemaal terecht”, zei Van Bronckhorst. „Vorige week vond ik het verschil tussen beide ploegen klein. Maar in deze wedstrijd waren we beter. We hadden vaker kunnen scoren.”

 © ANP / ANP

„Ik heb mijn ploeg in de rust al heel veel complimenten gemaakt. Alleen dat doelpunt ontbrak nog”, zei de oud-trainer van Feyenoord, die voor het duel klaagde over de ontvangst die zijn ploeg in Eindhoven kreeg. Supporters van PSV hielden de spelersbussen van Rangers FC zo lang op dat Van Bronckhorst wilde dat de wedstrijd later begon. De UEFA wees zijn verzoek af. „Uiteindelijk heeft die situatie ons alleen maar extra gemotiveerd”, zei Van Bronckhorst.

Luister ook naar de Voetbalpodcast van De Limburger:

Hoewel er voldoende mogelijkheden zijn bij Fortuna, zou het hele randgebeuren trainers wel eens kunnen afschrikken. © De Limburger

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal