Medewerker brasserie in Schinveld voorkomt fietsendiefstal

Foto ter illustratie. © Getty Images/Westend61

Schinveld -

Een medewerker van een brasserie in Schinveld heeft weten te voorkomen dat de fietsen van twee Duitse gasten werden gestolen.

Redactie

Het voorval vond vorige week donderdag plaats, maar is woensdag pas naar buiten gebracht door de politie.

Twee Duitse mannen die bezig waren met een fietstocht, besloten tussendoor even te pauzeren bij Brasserie Heerlux in Schinveld. Toen ze hun weg wilden vervolgen, schrokken ze. Hun fietsen stonden er niet meer. Daarop belden de mannen de politie.

Nadat agenten de aangifte hadden opgenomen, werden ze gebeld door een medewerker van de brasserie. Hij had kort daarvoor enkele verdachten zien rennen met twee fietsen. De medewerker was achter de verdachten aangegaan, waarop zij de fietsen achterlieten. De tweewielers raakten niet beschadigd en zijn inmiddels terug bij de rechtmatige eigenaren. De medewerker van de brasserie werd met een bloemetje bedankt voor zijn oplettendheid.

De politie doet onderzoek naar het incident.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal