Automobilisten filmen al rijdend ernstig ongeluk met meerdere gewonden op A73: acht bekeuringen

 © Track’88

Linne -

Veel automobilisten hebben volgens de politie woensdag het ernstige ongeluk op de A73 bij Linne gepasseerd met de telefoon in de hand, vermoedelijk om het incident te filmen. Acht bestuurders kregen een bekeuring.

Redactie

Het filmen van ongevallen tijdens het rijden levert volgens de politie weer extra gevaar op voor de betrokken partijen, de hulpdiensten en het overige verkeer. Daarnaast is het respectloos richting slachtoffers en hun dierbaren.

Lees ook: Zeven personen gewond bij ernstig ongeluk op A73, twee traumahelikopters ingezet

Drie auto’s botsten woensdagmiddag rond vier uur tegen elkaar op de A73 ter hoogte van Linne. Zeven mensen raakten gewond, vier van hen zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Voor de hulpverlening ter plaatse landden onder andere twee traumahelikopters op de autosnelweg.

De snelweg was in noordelijke richting urenlang afgesloten tussen knooppunt Het Vonderen en Linne. Volgens een woordvoerder van de politie was het ongeluk het resultaat van een kop-staartbotsing tijdens stilstaand verkeer. De betrokken auto’s zijn geborgen.

Ernstig ongeluk op A73 met meerdere gewonden, twee traumahelikopters ingezet. © Track’88

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal