Medisch congres in Margraten over nieuwste ontwikkelingen bij hart- en vaatziekten

Het Rescar-congres wordt jaarlijks gehouden. © Hart en vaat onderzoekfonds Limburg

Margraten -

Hoe kun je als hartpatiënt je eigen hartritme monitoren? En wat voor digitale toepassingen zijn mogelijk bij mensen met hartfalen?

Merel Visscher

Dit zijn thema’s die aan bod komen tijdens het jaarlijkse Rescar-congres in Margraten. De laatste ontwikkelingen op het gebied van onderzoek naar hart- en vaatziekten passeren daar de revue. Professor Harry Crijns, voorzitter van de Adviesraad Hart en vaat onderzoekfonds Limburg, houdt de inleiding tot vier presentaties.

Aanmelden

Het congres is een initiatief van Rescar/Hart en vaat onderzoekfonds Limburg en heeft zaterdag 17 september plaats in Gemeenschapshuis Oos Heim in Margraten. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen aan de sprekers. Aanvang is 13.30 uur. Vooraf aanmelden is noodzakelijk via: m.kooman@hfl.nl. Deelname is gratis voor donateurs, anderen betalen 9,50 euro.

Hart en vaat onderzoekfonds Limburg is in 2020 gefuseerd met Stichting Hartsvrienden Rescar (een samentrekking van research en cardiologie). Zij steunen baanbrekend onderzoek op het gebied van cardiologie en hart- en vaatchirurgie in het Maastricht UMC+ en de Limburgse partnerziekenhuizen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal