Kunstenaar Pablo Lücker uit Roermond ontwerpt beker voor winnaar Formule 1-race Zandvoort

 © Formula 1 via Getty Images

De Limburgse kunstenaar Pablo Lücker heeft de beker ontworpen die volgende week zondag op Zandvoort wordt uitgereikt aan de winnaar van de Grote Prijs van Nederland in de Formule 1.

Redactie

Heineken, de titelsponsor van de Dutch GP, heeft de naar de wereldberoemde Spanjaard Pablo Picasso vernoemde kunstenaar uit Roermond gevraagd om het design te maken. Komende woensdag wordt de beker onthuld.

Vorig jaar kreeg Max Verstappen als winnaar van de eerste Dutch GP sinds 1985 op Zandvoort een grote beker van groen glas. Voor de editie van 2022 is een nieuwe trofee gemaakt.

Lees ook: Natuurorganisaties verliezen zaak over fanzone circuit Zandvoort

Geluiden

„Ik heb me laten inspireren door de beelden en geluiden van de race in Zandvoort en de energie die de fans meebrengen naar het circuit”, zegt Lücker. „Het ontwerp vangt de adrenaline, de vreugde en de kick die loskomt in de feestende menigte.” Het design komt volgens de organisatie van de Dutch GP ook terug in de styling van het podium en langs het circuit. Daarnaast wordt een racehelm gemaakt in dezelfde stijl. De helm wordt, voorzien van handtekeningen van de Formule 1-coureurs, geveild voor een goed doel.

Lees ook: Kunstenaar Pablo Lücker (37): ‘Het aantal likes dat je krijgt definieert niet wie je bent’

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal