Oud-minister Verhagen verhoord door enquêtecommissie Groningen

Maxime Verhagen © Jean-Pierre Jans

De Maastrichtse oud-minister Maxime Verhagen van Economische Zaken (2010-2012) is een van de mensen die volgende week verschijnt voor de parlementaire enquêtecommissie die onderzoek doet naar de gaswinning in Groningen. Dan gaat de commissie verder met de openbare verhoren.

De redactie

Verder zullen onder anderen Bart van de Leemput, die topman was van de Nederlandse Aardolie Maatschappij tussen 2009 en 2014, voormalig burgemeester Albert Rodenboog van Loppersum en voormalige topambtenaren van Economische Zaken voor de commissie verschijnen.

Eind juni was de eerste ronde openbare verhoren van de commissie. Toen mochten vooral gedupeerden hun verhaal vertellen, al werd in die week ook al gesproken met Annemarie Jorritsma, minister van Economische Zaken en vicepremier van 1998 tot 2002.

Het onderzoek van de Tweede Kamer moet blootleggen hoe de gaswinning tot stand is gekomen. Ook worden de versterkingsoperatie en de schadeafhandeling onderzocht. De openbare verhoren duren tot in oktober. Begin volgend jaar moet het rapport klaar zijn.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal