Gidsenteam VVV organiseert glaswandeling in Roerdalen

 © ING Image.

Herkenbosch

Het VVV-gidsenteam Roerdalen organiseert zondag 4 september van 14.00 uur tot 15.30 uur een wandeling in Herkenbosch rond het thema ‘glas’.

De ontstaansgeschiedenis van het glas, de bewerking en het eindproduct komen aan bod tijdens deze glaswandeling. Onder leiding van de VVV-gids brengen deelnemers een bezoek aan de Sint Sebastianuskerk. Hier zijn diverse glas-in-lood-ramen te bewonderen. Aan een aantal van de ramen wordt ruimschoots aandacht gegeven. Aansluitend lopen de deelnemers onder leiding van de gids naar een nabij gelegen glasatelier waar de glazenier zelf tekst en uitleg geeft over zijn vakmanschap.

Reserveren is verplicht. Dit kan tot een dag voorafgaand aan de wandeling. Er kunnen maximaal twintig personen deelnemen aan de wandeling. De kosten bedragen zes euro per persoon, kinderen tot en met twaalf jaar lopen gratis mee.

Klik hier voor meer informatie.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal