Wiegman uitgeroepen tot beste coach van Europa

Wiegman gidste Engeland deze zomer naar de Europese titel in eigen land. © Proshots

Sarina Wiegman is verkozen tot coach van het jaar bij een vrouwenvoetbalteam. Dat maakte de UEFA donderdagavond bij de loting voor de Champions League bekend. Wiegman was niet aanwezig in Istanbul om de prijs in ontvangst te nemen. Ze ontbrak vanwege trieste familieomstandigheden.

Redactie

Wiegman sprak de aanwezigen toe via een videoboodschap: „Sorry dat ik er niet bij kan zijn, maar ik voel me zeer vereerd met deze award. Bedankt voor het stemmen. Deze award is voor iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van het Engelse vrouwenvoetbal.”

Europees kampioen

Wiegman gidste Engeland deze zomer naar de Europese titel in eigen land. In de finale waren de Lionesses te sterk voor Duitsland. Het was alweer de tweede keer op rij dat Wiegman zich tot Europees kampioen kroonde. Vijf jaar geleden, in 2017, lukte de topcoach het ook met de Oranje Leeuwinnen.

De winnaar van de prijs werd bepaald door een jury, bestaande uit de trainers van de zestien clubs uit de groepsfase van het afgelopen seizoen in de Champions League, de zestien bondscoaches van het afgelopen EK en een groep journalisten.

Martina Voss-Tecklenburg (Duitsland) en Sonia Bompastor (Olympique Lyon) waren samen met Wiegman genomineerd.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

2022-08-25 - Komt Dat Schot Afl 03. © De Limburger

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal