AZ met vijfde zege in successie naar groepsfase Conference League

De spelers van AZ vieren de 0-1. © ANP/HH

AZ heeft met de vijfde zege op rij de groepsfase van de Conference League bereikt. In het Estadio Cidade de Barcelos waren het de Alkmaarders die het hoogste woord hadden en Gil Vicente met 2-1 versloegen.

Redactie

En zo mag AZ het opnieuw gaan proberen in het hoofdtoernooi van het tweedejaars toernooi, waarin het afgelopen seizoen in de achtste finales werd geëlimineerd door het Noorse Bodö/Glimt. Vrijdagmiddag (14.30 uur) gaat AZ in Istanboel de koker in voor de loting van de groepsfase.

AZ had met een voorsprong de rust moeten ingaan, na een klutsdribbel ‘á la Luis Suarez’ van Vangelis Pavlidis. De Griekse spits frommelde zich langs drie Portugese verdedigers maar schoot op de paal. Van Brederode schoot voorlangs na een perfect uitgevoerde dribbel die de liefhebber deed watertanden.

Mooiste aanval

De gasten vonden op het uur uiteindelijk toch het net, uit de mooiste Alkmaarse aanval. Van Brederode zette weer eens een avontuurlijke dribbel in, vond Pavlidis die Evjen vrij voor Brian Araujo zette. De Noor stiftte de bal met gevoel over de Gil-doelman: 0-1. Drie minuten later verdubbelde Tijjani Reijnders de voorsprong (0-2) na een run vanaf eigen helft waarbij hij ogenschijnlijk een vrije doortocht kreeg van de thuisclub.

Na de 0-2 was het grote wisselen begonnen. AZ-coach Jansen bracht Mayckel Lahdo, Yuki Sugawara, Jens Odgaard, Yusuf Barasi en Mees de wit. Dat kwam de concentratie niet ten goede, hetgeen vlak voor tijd de eretreffer van de thuisclub inluidde (2-1).

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

2022-08-25 - Komt Dat Schot Afl 03. © De Limburger

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal