Jasper van Kuijk wint twintigste seizoen van De Slimste Mens

Cabaretier en columnist Jasper van Kuijk (als tv-scherm) heeft vrijdagavond het twintigste seizoen van De Slimste Mens gewonnen.  © KRONCRV

Cabaretier en columnist Jasper van Kuijk heeft vrijdagavond het twintigste seizoen van De Slimste Mens gewonnen.

RedactieBron: ANP

Van Kuijk versloeg in de finale van de kennisquiz van KRO-NCRV presentatrice Anniko van Santen en cabaretier Erik van Muiswinkel.

Van Muiswinkel vloog er na de reguliere rondes uit, waarna Van Kuijk het finalespel won van Van Santen. Hij speelde haar weg door vier goede antwoorden te geven bij de vraag: ‘Wat weet je van Hoog-Catharijne?’.

Tv-scherm

De cabaretier speelde net als de vorige twee uitzendingen in een aparte studio omdat iemand in zijn familie ten tijde van de opnames corona had opgelopen. Hij zorgde daarmee voor een primeur door als eerste Slimste Mens-kandidaat ooit „als tv-scherm” mee te doen.

Vanwege het jubileum werd er via NPO Start een All Star-editie uitgezonden met de beste kandidaten van de afgelopen jaren. Die werd gewonnen door politiek verslaggeefster Marieke van de Zilver.

Lees ook: Slimste Mens-finalist Anniko van Santen vertrok na scheiding ouders naar Limburg: ‘Voor mijn moeder is het haar thuis, voor mij een goede herinnering’

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal