Foto’s: Spectaculaire openingsshow van La Fura dels Baus op Cultura Nova laat Parkstad als een feniks uit de as herrijzen

Spektakel kregen de duizenden toeschouwers vrijdagavond voorgeschoteld tijdens de openingsvoorstelling van de 31ste editie van Cultura Nova in Heerlen.  © Foto: Marcel van Hoorn

 © Foto: Marcel van Hoorn

 © Foto: Marcel van Hoorn

 © Foto: Marcel van Hoorn

 © Foto: Marcel van Hoorn

 © Foto: Marcel van Hoorn

 © Foto: Marcel van Hoorn

thumbnail: Spektakel kregen de duizenden toeschouwers vrijdagavond voorgeschoteld tijdens de openingsvoorstelling van de 31ste editie van Cultura Nova in Heerlen.  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
Heerlen -

Er was spektakel beloofd. En spektakel kregen de duizenden toeschouwers vrijdagavond ook daadwerkelijk voorgeschoteld tijdens de openingsvoorstelling van de 31ste editie van Cultura Nova in Heerlen.

Het befaamde Catalaanse theatergezelschap La Fura dels Baus – al vaker te gast op het Heerlense theaterfestival – nam de kijkers mee naar verleden, heden en toekomst van de stad Heerlen en de regio Parkstad. Daarbij geholpen door zo’n honderd figuranten uit de regio, onder wie ruim vijftig klimmers die halsbrekende toeren uithaalden in de lucht en breakdancers van de Heerlense Dancestudio HFC.

De voorstelling werd aan elkaar gepraat door de eveneens uit Heerlen afkomstige regisseuse en actrice Zorba Huisman, die tevens de rol van de ‘Ziel van Heerlen’ voor haar rekening nam.

Voor wie er vrijdag niet bij kon zijn, volgt zaterdag een herkansing. Vanaf 21.30 uur wordt de voorstelling From the Ashes nog één keer opgevoerd. De toegang is gratis. Cultura Nova duurt nog tot en met 4 september.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal