Simac Ladies Tour in Beekdaelen en Sittard-Geleen, inwoners worden uitgebreid geïnformeerd

 © Ermindo Armino

Sittard -

In de gemeenten Beekdaelen en Sittard-Geleen vindt op zaterdag 3 september een etappe van de Simac Ladies Tour plaats, met de start op de Botkuilweg in Munstergeleen en de finish op Watersley.

Inwoners ontvangen een brief over dit evenement dat live wordt uitgezonden door Ziggo sport, brengt het. Om de wedstrijd goed en veilig te laten verlopen, is het parcours alleen toegankelijk voor de wielrenners, de auto’s van de organisatie en de wielerploegen. Spoedeisende zorg blijft voor alle inwoners gegarandeerd. Met de hulpdiensten zijn afspraken gemaakt over het vrijhouden van nood- en calamiteitenroutes.

Tijdrit

De wedstrijd is een tijdrit, dat betekent dat het parcours 4,5 uur lang compleet zal moeten worden afgesloten. In verband met voorbereidende verkeers- en veiligheidsmaatregelen, parcoursverkenningen wordt het parcours afgesloten van 10.00 tot 14.30 uur. Tijdens de afsluitingen is het voor gemotoriseerd verkeer en fietsers niet toegestaan over het parcours te rijden. Er wordt gevraagd huisdieren aan te lijnen of zo veel mogelijk binnen te houden, om benarde situaties te voorkomen. Parkeren langs het parcours is tijdens de afsluitingen niet mogelijk. Hierop wordt toegezien door politie en motards.

Bewoners

Mensen die aan of binnen het parcours wonen, worden geadviseerd hun auto vóór 9.00 uur op zaterdag buiten het parcours te parkeren. Bij een spoedgeval of wanneer bewoners wegens omstandigheden niet zonder auto bij hun woning of bedrijf kunnen komen, kan er telefonisch contact worden opgenomen met het tijdelijke nummer 06-29140882. (bereikbaar op 3 september van 9.00 tot 15.00 uur). Een motard zal hen begeleiden van of naar de bestemming en de daarbij behorende veiligheidsmaatregelen nemen. Er moet rekening worden gehouden met langere reistijd.

Ondernemers

Ondernemers worden gevraagd ervoor te zorgen dat klanten, bezoekers, leveranciers en medewerkers tijdig op de hoogte te bereiken van hun (beperkte) bereikbaarheid. De plattegrond waarop de parcoursen zijn aangegeven zijn te vinden op www.simacladiestour.nl.

Organisatie

De organisatie van de Simac Ladies tour is in handen van Courage Events in samenwerking met de gemeenten Sittard-Geleen en Beekdaelen. De verkeersveiligheid wordt verzorgd door MovendiuM. Voor eventuele vragen kan er een e-mail worden gestuurd. Meer informatie is te vinden www.simacladiestour.nl. Voor bereikbaarheid tijdens het event kan er telefonisch contact worden opgenomen hierboven gemelde telefoonnummer.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal