Bijenstand in Haelen geopend

 © ING Image.

Haelen -

De bijenstand bij Bezoekerscentrum Leudal in Haelen is zondag 4 september weer van 12.00 uur tot 16.00 uur geopend voor belangstellenden.

In de bijenhal is een imker aanwezig die alles over deze insecten vertelt. In de loop van een jaar halen honingbijen op zeer verschillende planten hun nectar en stuifmeel. In juli hebben de bijen heel goed nectar kunnen halen van de linde, maar ook planten als de tamme kastanje, liguster, distel, en het wilgenroosje werden bezocht.

Honingbijen

Het gaat beter met de honingbijen. De laatste jaren stierven er in de winter veel volken. Maar in de laatste winter viel het mee, slechts zeven procent van de bijenvolken ging dood. Imkers weten dat dit de normale wintersterfte is.

Echter, als het beter gaat met honingbijen, zegt dat nog niets over de meer dan driehonderd andere soorten bijen in ons land. Voor veel soorten zijn de omstandigheden in onze omgeving nog zodanig, dat het moeilijk is om te overleven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal