Zes doden en zeven gewonden door ongeval Nieuw-Beijerland

Een politieagent op de plaats van het ongeluk waar zaterdagavond een vrachtwagen vanaf een dijk op aanwezigen van een buurtfeest inreed.  © ANP / ANP

Zes mensen zijn om het leven gekomen door het ongeval zaterdagavond in Nieuw-Beijerland.

Redactie

Dat meldt de politie. Een vrachtwagen reed toen van de dijk en raakte aanwezigen op een buurtfeest. Zeven gewonden zijn opgenomen in het ziekenhuis.

De toestand van een van de gewonden is kritiek, aldus de politie. De chauffeur van de vrachtwagen, een 46-jarige man uit Spanje, is aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een dodelijk ongeval. Volgens de politie had de chauffeur niet gedronken. Een bestuurder van een witte bestelbus is gehoord als getuige.

Het ongeluk gebeurde op de Zuidzijdsedijk.

Lees ook: Drie leden van dezelfde familie slachtoffer bij truckdrama Nieuw-Beijerland

Buurtfeest

In het Zuid-Hollandse dorp reed zaterdagavond een truck van de dijk. De vrachtwagen raakte meerdere mensen op een buurtfeest, waar een barbecue werd gehouden. Na het ongeval had de politie lange tijd nodig om de omvang van de verkeersramp in beeld te brengen. Zondagochtend kwam het afschuwelijke bericht dat het dodental van aanvankelijk ’zeker twee doden’ was opgelopen naar zes. De toestand van een van de gewonden is kritiek, aldus de politie. Een bestuurder van een witte bestelbus is gehoord als getuige.

De vrachtwagen is afgelopen nacht weggehaald. De plek van het incident is afgedekt met blauw zeil.

Lees ook: Vrachtwagen rijdt van dijk tijdens buurtfeest in Nieuw-Beijerland, meerdere doden

Drie slachtoffers Nieuw-Beijerland komen uit één familie

In de Bethelkerk in Oud-Beijerland is zondagmorgen bekendgemaakt dat drie dodelijke slachtoffers uit een familie komen. Dat meldt de regionale zender Rijnmond. Het gaat om een moeder, een zoon en een acht maanden zwangere schoondochter. De familie was lid van de Bethelkerk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Koning en koningin geschokt

„Wij zijn geschokt en aangedaan door het vreselijke ongeluk in Nieuw-Beijerland gisteravond waarbij zoveel slachtoffers vielen. Een onvoorstelbaar verdriet binnen deze hechte gemeenschap. De getroffen families zijn in onze gedachten en de gewonden wensen wij kracht toe op weg naar een zo goed mogelijk herstel”, zo luidt de boodschap - die is gedeeld op verschillende kanalen van het Koninklijk Huis - van de koning en de koningin.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal