Mischa Hermans onderstreept ook in Catsop zijn klasse

Mischa Hermans op weg naar de zege. © Paul Hagedoren

Nicole Leinders uit Sittard en Mischa Hermans uit Stein waren zaterdagavond oppermachtig tijdens de eerste stratenloop van het nieuwe seizoen. Nicolle Leinders won de hoofdloop (10 km) bij de vrouwen van het ‘Rundje Catsop’, in Elsloo, in 48.34. Mischa Hermans won afgetekend de 5 km bij de mannen.

Ton Reijnaerts

Hermans finishte in 15.20 ruim voor Bodi Smeets, de jeugdige getalenteerde tienerzoon van duathlon legende Roger Smeet in Elsloo. Hij finishte na 15.46 minuten.

Hoewel AV Unitas atleet Mischa Hermans de 5 km enkel als een training voor de Parelloop Brunssum en het EK Duathlon op 17 september in Bilbao liep was de overwinning van de groeibriljant getelefoneerd. Mischa Hermans een duathleet, wiens grote kracht op het onderdeel lopen ligt, verbeterde de afgelopen maanden enkele keren op significante wijze zijn PR op de 5000 meter. Zo klokte hij in het Belgische Oordegem een tijd van 14.50 minuten. In juni veroverde de atleet uit Stein zilver op de 5000 meter tijdens het NK-junioren (U20) in Amsterdam. In een tijd van 15.05.69 bleef Hermans toen zijn vooraf als favoriet geduide oud- teamgenoot Levi van Mulken uit Geleen (15.06,08) nipt voor.

Spannende tweestrijd

Op de 10 km mannen tijdens het Rundje Catsop werd het zaterdagavond een spannende tweestrijd tussen Brecht Nassen, uit Tongeren en Guy Maas, uit Maastricht. De Belg had uiteindelijk de neus nipt voor: 1 00.32.21 om 100.33.07. Op de 5 km vrouwen was Isis van Mulken superieur. De Geleense won met ruime voorsprong in 19.42. Christel van Rooy uit Maastricht werd tweede in een tijd van 20.25.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal