‘Vrachtwagen raakte van de weg na ontwijken van busje’

De vrachtwagen wordt geborgen. In het Zuid-Hollandse Nieuw-Beijerland zijn meerdere mensen om het leven gekomen toen een vrachtauto van de dijk reed en aanwezigen op een buurtfeest raakte. © ANP

Het transportbedrijf El Mosca, waarvan een vrachtwagen zaterdagavond betrokken was bij het dodelijke ongeval in Nieuw-Beijerland, zegt tegenover de Spaanse krant La Verdad dat de vrachtwagen van de weg raakte, omdat het een busje probeerde te ontwijken.

Redactie

De politie in Nederland onderzoekt de oorzaak van het ongeval maar heeft nog geen conclusie getrokken. Wel zegt de politie dat de vrachtwagen in de buurt van de plaats van het ongeval uit stilstaande positie optrok en vervolgens het talud afreed. De bestuurder van een witte bestelbus is gehoord als getuige.

Bij het drama in de Zuid-Hollandse dorp kwamen zes mensen om het leven. Zeven anderen raakten gewond.

‘Verschrikkelijke klap’

„De is een verschrikkelijke klap”, aldus een woordvoerder van het bedrijf. El Mosca zegt in nauw contact te staan met de Nederlandse autoriteiten om de oorzaak van het ongeluk op te helderen.

De chauffeur, een 46-jarige man uit Spanje, bleef ongedeerd en is aangehouden vanwege zijn betrokkenheid bij het incident. Het voertuig is in beslag genomen voor technisch onderzoek. De chauffeur had niet gedronken, meldt de politie.

Volgens hun Linkedin profiel is Mosca een nationaal en internationaal transportbedrijf uit 1936, met een hoofdvestiging in Molina de Segura, bij Murcia. Het bedrijf heeft zo’n 1100 werknemers.

Lees ook: Zes doden en zeven gewonden door ongeval Nieuw-Beijerland

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal