Indiase Twin Towers van 100 meter hoog tot ontploffing gebracht

 © ANP / AFP

In India zijn twee torenhoge flats die nog in aanbouw waren door de autoriteiten opgeblazen. Dat gebeurde met behulp van 3700 kilo explosieven. De spectaculaire sloop van de zogenoemde Twin Towers in Noida, een voorstad van New Delhi, werd live uitgezonden op televisie.

Redactie

Duizenden mensen moesten de afgelopen dagen hun huis verlaten vanwege de geplande explosie. Ook zwerfhonden zijn geëvacueerd. Voor zover bekend raakte niemand gewond door de gecontroleerde ontploffing en zijn er geen gebouwen in de omgeving beschadigd geraakt. Wel is op beelden te zien hoe naastgelegen gebouwen volledig omhuld worden door de vrijgekomen stof.

De Twin Towers zijn opgeblazen na een juridische strijd die werd begonnen door omwonenden. Er was voor de plek wel een bouwvergunning afgegeven voor de bouw van zeshonderd appartementen, maar de bouwers bleken veel grotere plannen te hebben. Ze lieten de Twin Towers verrijzen met 1650 appartementen. Uiteindelijk heeft het Indiase hooggerechtshof bepaald dat de flats er niet mogen blijven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal