Ajax en Manchester United op hoofdlijnen akkoord over Antony: transfersom richting 100 miljoen euro

Antony. © ANP/HH

De transfer van Antony (22) naar Manchester United is op een haar na gevild. Nadat de aanvaller van Ajax onlangs zelfs een akkoord bereikte over een verbintenis voor vijf seizoenen, kwamen de clubs zondagmiddag op hoofdlijnen tot overeenstemming.

Mike Verweij

De transfersom loopt met bonussen naar verluidt richting de 100 miljoen euro. Vrijdag werd een bod van 90 miljoen euro nog door Ajax naar de prullenbak verwezen.

De keuze de Braziliaanse buitenspeler tóch te laten vertrekken, is door de commissarissen en de directie genomen. Het voetbalgedeelte – lees: technisch manager Gerry Hamstra, zijn rechterhand Klaas-Jan Huntelaar en trainer Alfred Schreuder – stonden op het standpunt dat een transfer onbespreekbaar was.

Eerder deze zomer verkocht Ajax ook al Lisandro Martinez aan Manchester United. De Argentijnse verdediger leverde de Amsterdammers 57 miljoen euro op. Een bedrag dat door bonussen nog kan oplopen tot 67 miljoen euro.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

2022-08-25 - Komt Dat Schot Afl 03. © De Limburger

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal