Marco Bakker (84) met eerste grote optreden sinds jaren op Markt in Venlo

Marco Bakker met zijn grote liefde Willeke van Ammelrooy. © ANP/HH

RedactieBron: ANP

De succesvolle opera- en operettezanger Marco Bakker zal op 8 september voor het eerst in jaren weer een groot concert verzorgen. De 84-jarige zanger presenteert dan in Venlo, op het Marktplein, zijn nieuwste cd Springlevend.

Hij doet dit door in de open lucht twaalf nummers van Frank Sinatra uit te voeren. Bakker wordt die avond begeleid door het Orkest New Symphonics onder leiding van Maurice Luttikhuis. Het concert begint om 19.30 uur en de toegang is gratis.

Het is volgens zijn woordvoerder het eerste grote optreden van Bakker sinds hij in januari 2019 voor het laatst optrad in Theater Carré met zijn collega’s Henk Poort en Ernst Daniël Smid. Sinds midden jaren zestig is de operazanger niet meer weg te denken van het nationale en internationale toneel.

Met zijn 91e album Springlevend slaat Bakker naar eigen zeggen een nieuwe weg in. Hij gaat bewust terug naar de beginjaren van zijn carrière waarin hij graag lichte muziek vertolkte, vaak begeleid door het Metropole Orkest. Hij was groot fan van crooners zoals Tony Bennet, Bing Crosby, maar het was vooral Frank Sinatra voor wie hij een enorme muzikale waardering had.

Lees ook: Marco Bakker viert 84ste verjaardag met zijn grote liefde in Limburg: ‘Willeke nog steeds mijn mooiste cadeau’

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal