City Swim ook in de Effelder Waldsee; veel muziek op Roerkade-podium

City Swim twee jaar geleden.© John Peters / Archief De Limburger

Roermond -

De vijfde editie van de Roermond City Swim wordt zaterdag 3 september gehouden. Niet alleen in de Roer in Roermond, maar ook in de Effelder Waldsee in het Duitse Wassenberg.

Redactie

Het programma begint om 10.00 uur in het Duitse water met de Kidsswim en de 3,8 kilometer voor gevorderden. In de middag gaan de lange afstandzwemmers van start voor een tocht van twintig kilometer. Zij zullen aan het begin van de avond arriveren aan de Roerkade.

De organisatie: „Gelet op de actuele problematiek van waterstanden en waterkwaliteit gaan we het zwemparcours beperken tot enkel en alleen de Roer. Bij watersportvereniging Nautilus worden alleen EHBO- en commandoposten gevestigd en is dit gebied dit jaar niet voor zwemmers en kijkerspubliek toegankelijk. Onder het motto ‘Rumoer in de Roer’ concentreren we dus alles op de Roerkade zelf. Zo gaat de loods in de Gats dienst doen als omkleedruimte voor de zwemmers, wedstrijdsecretariaat en coördinatiepunt.”

Afterparty

Vanaf 15.30 uur tot ongeveer 1.30 uur zal de Roerkade voor doorgaand verkeer afgesloten worden. Even na 18.00 uur wordt de Roermond City Swim officieel geopend, gaan de zwemmers van start en trapt de eerste band op het Roerkade-podium af. Tot ongeveer 20.15 uur zijn er streetacts. Aansluit volgt een afterparty met veel muziek.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal