EHBO Stramproy-Tungelroy start in oktober met nieuwe basiscursus EHBO

 © ING Image

Stramproy / Tungelroy
Silke van Deelen

EHBO Stramproy-Tungelroy start bij voldoende aanmeldingen in oktober met een nieuwe Basiscursus EHBO.

De cursus bestaat uit vijftien lessen op maandagavonden, met aansluitend een officieel Oranje Kruis examen. Locatie is Brede school OPROOI in Stramproy.

De cursisten leren hoe ze hulp moeten verlenen aan een slachtoffer van een ongeval of aan iemand die een probleem ondervindt met zijn/haar gezondheid. Onderwerpen die in de cursus aan bod komen zijn: algemene hulpverleningsregels; ziektebeelden die leiden tot stoornissen in het bewustzijn, circulatie en ademhaling waaronder reanimatie en AED; wonden; bloedingen en shock; botbreuken, ontwrichtingen, kneuzingen en verstuikingen; oogletsels; vergiftigingen; elektriciteitsongevallen; brandwonden en warmteletsels; bevriezing en onderkoeling; kleine ongevallen; beten en steken en eerste hulp aan kinderen. Deze cursus volstaat ook voor gastouderopvang.

Bij de cursusprijs à 150 zijn inbegrepen: lesboek en verbandtrommel met oefenmateriaal, examengeld en contributie tot december 2023. De cursuskosten worden in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar.

Meer informatie en opgave via tel. 0495-563197.