Lezing ‘Een heel leven lang in Limburg’ in Horn

Horn -

Heemkundevereniging Horn organiseert woensdag 7 september om 20.00 uur in basisschool De Mussenberg de lezing ‘Een heel leven lang in Limburg’ van Annie Schreuders-Derks.

Aan de hand van een levenslijn wordt een inzicht gegeven in de geloofsbelevenis in het verleden. Er wordt verteld over het ‘theater’ en de ‘schone schijn’ rond rituelen en tradities.

Annie Schreuders-Derks

Annie Schreuders-Derks heeft haar levenslange interesse in de Limburgse volkscultuur geconcretiseerd in haar Volkskundig Bureau NostalNu. De door haar bijeengebrachte collectie geeft een goed beeld van het leven van de Limburgse vrouw in al zijn facetten gedurende de laatste anderhalve eeuw.

Zij was vanaf 1988 medewerker van het Limburgs Volkskundig Centrum in Limbricht, waarna ze in 1994 een eigen volkskundig bureau en museum in haar woonhuis te Susteren oprichtte. Schreuders-Derks was verder van 2003 tot 2011 als conservator verbonden aan het Museum van de Vrouw in Echt.

Leden van de Heemkundevereniging Horn hebben gratis toegang tot de lezing, niet-leden betalen 1,50 euro aan entree.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal