Baarlo bruist: wandelen, straattheater en kunst in één weekend

Straattheater op de Markt. © Baarlo Leeft!

Baarlo -

Baarlo bruist van bedrijvigheid in het eerste weekend van september. Kunst, straattheater en een wandeling zorgen voor een volle agenda.

Marcel van Lier

Beide dagen is op vijftien plekken in het dorp werk van in totaal 21 kunstenaars te bekijken. Het Rondje Kunst, van keramiek en sieraden tot Tiffany glaskunst, duurt van 11.00 tot 17.00 uur. De route start bij Kasteel d’Erp, waar een overzichtstentoonstelling met werk van alle exposanten te zien is. De entree bedraagt 5 euro.

Zondag kan er ook worden gewandeld door en rondom Baarlo. De loods van de plantenkwekerij op de Pratwinkel 17 is het vertrekpunt voor de routes 8, 13, 18 en 25 kilometer. Starten kan vanaf 7.30 uur.

Daarnaast kan op deze dag van 12.00 tot 18.30 uur op verschillende plekken in het centrum worden gekeken en geluisterd naar straattheater. Onder meer in het parkbos, bij de oude watermolen en op de kasteelweide. Overal treden zes acts op. De toegang is gratis.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal