Amerikaanse folkzanger opent nieuw seizoen Sittards poppodium Volt

De Amerikaanse folkzanger Christopher Paul Stelling opent vrijdagavond het nieuwe seizoen van poppodium Volt. © De Domijnen/Poppodium Volt

Sittard -

De Amerikaanse singer-songwriter Christopher Paul Stelling geeft vrijdagavond het eerste concert van het nieuwe uitgaansseizoen van poppodium Volt. In het voorprogramma staat de Limburgse zangeres Jasmine Bougoufa.

Geertjan Claessens

Christopher Paul Stelling timmert al elf jaar aan de weg en bracht zes albums uit, maar was nog niet eerder in Zuid-Limburg te zien. In het Sittardse poppodium Volt presenteert hij zijn nieuwe album Forgiving it all, dat is gefinancierd via crowdfunding. De campagne bracht hem op bijzondere plekken. Die ontmoetingen zijn verwerkt in zijn muziek.

In het voorprogramma staat de Roermondse zangeres Jasmine Bougoufa, die afgelopen jaar in de finale van de Stem van Limburg stond, en eerder finalist was bij het open podium in de Sittardse schouwburg. Zij studeert momenteel aan het conservatorium in Enschede. Ze schrijft nummers over herkenbare onderwerpen.

Lees ook: Jasmine Bougoufa finalist ‘De Stem van Limburg’

De seizoensopening biedt het publiek ook de mogelijkheid het nieuwe interieur van Volt te bewonderen.

Lees ook: Voortaan genderneutrale kunst op toiletdeuren poppodium Volt in Sittard: ‘Iedereen is welkom bij ons’

Streetartkunstenaar Yasja Ligtelijn (30) uit Houthem voorzag de muren van nieuwe schilderingen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal