Lufthansa schrapt 800 vluchten op stakingsdag

 © ANP / EPA

Keulen
ANP/BLOOMBERG/DPABron: ANP

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa schrapt vrijdag achthonderd vluchten door een staking van piloten.

Het gaat om het grootste deel van de operatie van Lufthansa op de belangrijke luchthavens van Frankfurt en München. In totaal worden zo’n 130.000 reizigers door de staking getroffen.

De circa 5000 piloten willen meer loon dan Lufthansa bereid is te bieden. Vakbond Vereinigung Cockpit eist dit jaar een loonsverhoging van 5,5 procent en vanaf volgend jaar een automatische inflatiecorrectie.

Lufthansa laat weten „absoluut geen begrip” te hebben voor de staking. Volgens de luchtvaartmaatschappij zou toegeven aan de eisen van de piloten ervoor zorgen dat het bedrijf 40 procent meer kwijt is aan loon. Lufthansa geeft aan door te willen onderhandelen en meent een uitgebalanceerd voorstel te hebben gedaan.

Eerder dit jaar staakte ook het grondpersoneel van Lufthansa al. Toen moest het concern ruim duizend vluchten schrappen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal