Brandweer rukt uit voor ‘zeer grote brand’ in bosgebied bij Baarlo

Brandweer rukt uit voor ‘zeer grote brand’ in bosgebied bij Baarlo. © Edward Media

De brandweer is donderdagmiddag met meerdere blusvoertuigen uitgerukt voor een brand in een bosgebied bij Baarlo.

Redactie

De brand, in een gebied ter grootte van een hectare, brak uit ter hoogte van De Meeren en ging gepaard met een flinke rookontwikkeling.

Forse rookpluim

De brandweer moest snel opschalen naar ‘zeer grote brand’ vanwege de moeilijke bereikbaarheid van het gebied en omdat het vuur snel om zich heen greep.

De hulpdiensten werden rond tien voor drie gealarmeerd. Verschillende brandweervoertuigen zijn ingezet om het vuur te bestrijden. De brand werd in eerste instantie gemeld aan de Donk in Kessel, maar bleek uiteindelijk het snelst te benaderen via de Meeren in Baarlo.

Extra materieel

Gelet op de ernst van de brand en de zoektocht naar de exacte plek van de brandhaard riep de brandweer extra materieel op. Vier extra blusvoertuigen en twee extra voertuigen met watertanks kwamen ter plekke.

Bij de brand is niemand gewond geraakt. Even voor zes uur was de brand onder controle en een uur later was de brand volledig geblust.

De brandweer is met groot materieel uitgerukt. © Edward Media

 © Edward Media

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal