Bomvol programma tijdens Dorpsfeesten Velden: van Inhaol Gekke Maondaag tot nazomermarkt

Op zaterdag is er een zeepkistenrace op het marktplein. © Dorpsfeesten Velden

Velden -

Met René Froger en Django Wagner als headliners in plaats van Snollebollekes wordt in het weekend van 9 tot 11 september de vorig jaar afgelaste 43ste editie van de Dorpsfeesten Velden ingehaald.

Marcel van Lier

Twee jaar op rij werd de organisatie gedwarsboomd door het coronavirus. In 2020 lag alles plat en vorig jaar waren alleen evenementen tot 750 bezoekers mogelijk. Die maximumcapaciteit is voor het Veldense dorpsfeest ontoereikend. Dus ging er opnieuw een streep door het affiche. Het programma werd in zijn geheel doorgeschoven naar 2022. Inclusief de Inhaol Gekke Maondaag, met optredens van Limburgse artiesten. De avond was bedoeld als alternatief voor de afgelaste Gekke Maondaag van 2021. Dit jaar ging het feest wel door. Desondanks is er blijkbaar behoefte om de editie van het jaar ervoor alsnog in te halen, aangezien er voor het openingsfeest op vrijdag al geen kaarten meer verkrijgbaar zijn.

Lunchconcert

Zaterdagmiddag is het tijd voor Sentiment in de Tent, een lunchconcert dat wordt georganiseerd in samenwerking met KBO Velden. Troubadour Theo, zangkoor #ffe Anders en de Ravenvennerkapel treden op. Op de Markt wordt geraced met zeepkisten. Twintig jeugdige teams proberen elkaar af te troeven met het bouwen en besturen van de snelste en mooiste zeepkist.

’s Avonds verschijnen René Froger, Django Wagner en de Brabantse zanger Kafke op het podium van de opnieuw uitverkochte feesttent. Zondag heerst er Oktoberfeststimmung in de tent. Tevens wordt ’s middags de finale van de dorpsquiz gespeeld en is er ook nog een darttoernooi voor koppels met een prijzenpot van 300 euro. Buiten strekt ondertussen de Kinder- en Nazomermarkt zich uit over het hele centrum van het dorp.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal