Huisman in de basis? VVV nog in de weer met transfervrije speler

Rick Kruys. © Pro Shots

Het is nog onduidelijk of aanwinst Daan Huisman vrijdagavond in de basis staat bij VVV dat Jong FC Utrecht in De Koel ontvangt.

VVV-trainer Rick Kruys wilde er donderdag nog niets over loslaten. Vermoedelijk gaat de huurling van Vitesse vrijdag (20.00 uur) wel degelijk beginnen.

Naast Huisman hoopt VVV zich nog verder te versterken. Dat moet dan een speler zijn die een transfervrije status heeft. „Daar zijn we druk mee bezig. Ik hoop dat we er snel meer duidelijkheid over kunnen geven”, liet Kruys donderdagmiddag weten na de training. Een speciaal duel voor de coach, die de club uit zijn geboortestad zeventien jaar lang diende als speler en trainer. Kruys was de laatste maanden van vorig seizoen interim-coach van de hoofdmacht.

Weerzien met Utrecht

,,Het is de eerste keer dat ik als trainer tegenover FC Utrecht sta. Best apart. Sander Keller, assistent-trainer bij Jong FC Utrecht, is één van mijn beste vrienden. Leuk, maar het enige wat uiteindelijk telt is dat de drie punten in Venlo blijven. Dan kunnen we spreken van een zeer goede start van het seizoen’’, aldus Kruys die buiten de nog altijd geblesseerde Sem Dirks over een fitte spelersgroep beschikt. Kees de Boer ontbrak op de laatste training vanwege privé-omstandigheden, maar is er tegen Jong FC Utrecht weer bij.

Concurrentiestrijd

Rechtsback Tristan Dekker sluit ook weer aan bij de wedstrijdselectie. Hij begint logischerwijs op de bank en zal de concurrentiestrijd met Richard Sedlacek moeten aangaan. Voor nieuweling Huisman is hoogstwaarschijnlijk wel meteen een basisplaats ingeruimd. ,,Dat kan, maar daar ben ik nog niet helemaal over uit’’, hield Kruys een slag om de arm. Blij is de coach zeker met zijn komst.

Tussen de linies

,,Daan is een speler die goed tussen de linies kan spelen en al de nodige ervaring heeft opgedaan bij Vitesse. Hij heeft bewust de stap naar VVV gemaakt om zich verder te ontwikkelen en op de lange termijn uit groeien tot een basisspeler bij Vitesse. Hij was in eerste instantie niet haalbaar voor ons, maar doordat Vitesse nog een aantal aankopen heeft gedaan was zijn kans op speeltijd aanzienlijk minder geworden. Na een goed gesprek dinsdagavond waren we er snel uit met Daan.’’

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

2022-09-01 - Komt Dat Schot Afl 04. © De Limburger

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal