Gratis excursies, muziek én toneel bij de Hompesche Molen in Stevensweert

 © Archieffoto De Limburger

Stevensweert
Silke van Deelen

Bij de Hompesche Molen in Stevensweert worden bezoekers op zondag 11 september tijdens Open Monumentendag getrakteerd op gratis excursies, muziek én toneel.

Ter gelegenheid van het driehonderdjarig bestaan van de Hompesche Molen zijn er dit jaar extra activiteiten. Lokale verenigingen leveren een bijdrage aan het programma door hun ode aan de molen. Zo geven de plaatselijke harmonieën St. Caecilia Ohé en Laak en St. Stephanus Stevensweert van 10.30 tot 11.30 uur een gezamenlijk openluchtconcert op het molenterras.

Rondleidingen

In de middag zijn er rondleidingen door molenaars, gidsen en boswachters. Samen de molen beklimmen, op pad met een natuurgids in het tegenover gelegen natuurgebied de Molenplas of meedoen aan een historische wandeling naar voormalig kasteeldomein Walburg onder leiding van een VVV-gids. Ook zijn er korte voorstellingen door lokale toneelspelers, die historische personages uitbeelden. Maak kennis met Graaf von Hompesch, de molenbouwer en Walburgse hofdames. In het streekmuseum komen bezoekers meer te weten over deze belangrijke figuren in de molengeschiedenis. Tijdens de Open Monumentendagen is de toegang gratis.

Ook kinderen hoeven zich niet te vervelen. Ga mee nazomerspeuren met het hele gezin, beklim de molen of kom langs bij de boswachter. En natuurlijk lekker ravotten in de OERRR-speeltuin.

Meer informatie en aanmelden via www.natuurmonumenten.nl/300jaarhm.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal