Max Verstappen komt snelheid te kort: achtste plek

Zorgen voor Max Verstappen. © ANP

ZANDVOORT -

Met de nodige twijfels heeft Max Verstappen de eerste trainingsdag van de Grand Prix van Nederland afgesloten. In de tweede vrije training kwam de Red Bull-coureur niet verder dan de achtste tijd, op bijna 0.7 seconde van de Ferrari-rijders Charles Leclerc en Carlos Sainz.

Ivo Op den Camp

De eerste training van Verstappen ging nagenoeg compleet verloren door een probleem met de versnellingsbak. In de tweede sessie kwam Red Bull nog duidelijk snelheid te kort.

Niet alleen Verstappen, maar ook Sergio Pérez kwam er niet aan te pas. De Mexicaan bleef steken op de twaalfde plaats. Wat vooraf al min of meer voorspeld werd, kwam uit: het circuit van Zandvoort ligt vooral Ferrari erg goed. Leclerc en Sainz waren nagenoeg even snel, met vlak daarachter de Mercedes van Lewis Hamilton.

Een troost voor Verstappen is dat de lange runs, waarin het gedrag van de auto in de race wordt getest, er best behoorlijk uitzagen. Probleem is alleen dat inhalen in Zandvoort heel wat lastiger is dan vorige week in Francorchamps.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal