‘Beperkt bier voor Oranje-supporters op WK in Qatar’

Oranje-fans kunnen met mate genieten van een biertje op het WK in Qatar. © ANP/HH

Voetbalfans kunnen tijdens het wereldkampioenschap in Qatar beperkt alcohol bestellen. Wel gelden er strenge regels. Zo wordt er enkel vanaf drie uur voor het eerste fluitsignaal en tot één uur na het einde van de wedstrijd bier verkocht aan kaarthouders, maar tijdens het duel zelf gaat er geen drank over de toonbank.

Redactie

Dat meldt Reuters zaterdagochtend. Volgens het persbureau gaat het om Budweiser-bier dat wel rondom de stadions te verkrijgen zal zijn, maar niet in de nabijheid van het speelveld. Precieze details hierover zijn niet bekend. Ook mag er alleen tussen 18.30 uur en 01.00 uur bier verkocht worden. Over andere alcoholhoudende dranken is niets bekend.

Fanzones

Eerder meldden bronnen al aan persbureau DPA dat verkooppunten met alcoholische dranken komen in het gebied tussen de veiligheidscheck van de fans en de plek waar ze hun wedstrijdticket moeten laten zien. Fans kunnen volgens het Duitse persbureau ook alcohol krijgen op de in te richten fanzones, net als tijdens het WK voor clubteams in 2019.

Alcohol is niet verboden in Qatar, maar de verkoop ervan is beperkt tot bars en restaurants van sommige hotels. Buitenlanders kunnen in bepaalde winkels ook alcohol kopen, op voorwaarde dat ze 21 jaar of ouder zijn en daarvoor speciale toestemming hebben.

Het WK is van 20 november tot en met 18 december. Het toernooi begint met de openingswedstrijd tussen gastland Qatar en Ecuador.

Lees ook: Bondscoach Van Gaal neemt Flekken, Brobbey, Taylor, Veerman, Noppert en Struijk op in voorselectie Oranje

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal