Twee excursies in groeve ’t Rooth bij Bemelen

 © Henk Heijligers.

Bemelen -

Het Limburgs Landschap organiseert op zaterdag 10 september en zondag 18 september vanaf 10.00 uur een excursie in groeve ’t Rooth bij Bemelen.

Groeve ’t Rooth is alleen toegankelijk tijdens publieksexcursies van Het Limburgs Landschap. Het is een uniek gebied waar natuurontwikkeling en mergelwinning hand in hand gaan. Aansluitend aan de mergelwinning werd de groeve heringericht en dat heeft geleid tot een uniek natuurlandschap dat inmiddels de status Beschermd Natuurmonument draagt.

Het heringerichte gedeelte van Groeve ’t Rooth is na de mergelafgraving uitgegroeid tot een gebied, waar voor Nederland zeldzame planten- en diersoorten zich bijzonder goed hebben ontwikkeld. De geelbuikvuurpad is daar het bekendste voorbeeld van. Flora en fauna krijgen dan ook alle ruimte om zich op een natuurlijke manier te ontwikkelen. Een kudde Nederlandse landgeiten en enkele Koniks zorgen voor de natuurlijke begrazing van ‘t Rooth.

De kosten bedragen zeven euro per persoon. Tickets zijn te koop via de website van Het Limburgs Landschap. Stevige wandelschoenen worden aanbevolen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal