Verstappen mengt zich weer onder de toppers in derde vrije training

Max Verstappen. © ANP

ZANDVOORT -

Max Verstappen mag stilletjes toch weer hopen een rol van betekenis te kunne spelen in de kwalificatie van de Grand Prix van Nederland, later deze middag. De Red Bull-coureur reed de derde tijd in de laatste oefensessie en was daarmee slechts 0.16 seconde langzamer dan Charles Leclerc in de Ferrari.

Ivo Op den Camp

Het ziet ernaar uit dat de kwalificatie een strijd tussen de rijders van red Bull Racing, Ferrari en Mercedes wordt. Want ook de ‘Zilverpijlen’ mengden zich in de top tijdens de derde vrije training. Zo reed George Russell de tweede tijd en eindigde Lewis Hamilton als vijfde.

Voor Verstappen was het feit dat hij weer in het spoor van de Ferrari’s kon blijven uiteraard een opluchting. Gisteren gaf hij nog rond 0.7 seconde prijs op de Italianen. Die kloof is nu met een halve seconde gedicht, wat de Limburger weer enig perspectief biedt op een plekje in de eerste startrij voor de race van morgen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal