Nieuw kunstwerk bij de Sint-Amelbergabasiliek in Susteren

Burgemeester Jos Hessels, wethouder Geert Frische en Léon Widdershoven (voorzitter Stiching Beeldentuin Suëstra) onthulden samen het kunstwerk. © Zipsfotografie

Susteren
Silke van Deelen

Bij de Sint-Amelbergabasiliek in Susteren is sinds kort een nieuw kunstwerk te bezichtigen.

Vorig jaar mei heeft Stichting Beeldentuin Suëstra een oproep gedaan aan kunstenaars om een nieuw kunstwerk te ontwerpen in het teken van de Heiligdomsvaart. Een onafhankelijke jury heeft het kunstwerk van Tine van Wijk, Narrare! Suëstra, gekozen als winnaar. Tine vertelt over haar kunstwerk: „Voor mij vormde de gestolen klok van Susteren de belangrijkste inspiratiebron. Deze is in het silhouet terug te zien. Amelberga kijkt vanboven toe op het tafereel eronder.”

Het bronzen kunstwerk doet dienst als ontmoetingsplek en nodigt uit tot het delen van verhalen (narrare). Het maakt deel uit van Beeldentuin Suëstra (Op de Wallen, Susteren). Bij alle dertien kunstwerken staan bordjes met meer informatie en een QR-code.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal