Expositie ‘Terug naar de natuur’ in Houthem

Heiligdom Sint Gerlach als decor van de expositie. © Diana Scheilen

Houthem -

De expositie ‘Terug naar de natuur’ is van zaterdag 10 september tot dinsdag 29 november te zien in Heiligdom Sint Gerlach in Houthem.

Door redactie

De werken van de kunstenaars van verschillende kunstkringen waaronder de leden van de Kunstkring Henri Jonas en de Limburgse Kunstkring laten de bezoekers zien hoe onze wereld er nu uitziet en wat er door de wereldburgers aan bijgedragen kan worden om de achteruitgang en vernietiging een halt toe te roepen. Mede door het toepassen van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De kern van de duurzame ontwikkelingsdoelen is een einde te maken aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering.

Vier thema

Het uiteindelijke uitgangspunt om stil te staan bij ‘Terug naar de natuur’ is dat de kunstenaars ons paradijs zeer belangrijk vinden waarbij de begrippen welzijn, discriminatie, gezondheid en klimaatverandering vier belangrijke thema’s zijn in onze huidige samenleving. Hierbij willen zij vooral niet vergeten dat harmonie, tolerantie, verdraagzaamheid en acceptatie de onderliggende waarden zijn om ons paradijs vorm te geven en uit te dragen naar de toekomst toe.

Sommige werken laten nadrukkelijk het heden, het verleden en de toekomst zien. Er is vooral aandacht voor het verschil hoe de wereld er vroeger uitzag en het hedendaagse beeld. Het veranderen van de levenshouding van de mens is doorslaggevend. Om van deze wereld in de toekomst een paradijs te maken en te behouden voor de volgende generatie moeten we de mensheid zijn levensstijl veranderen.

De route beneden is geschikt voor rolstoelers, kinderwagens en personen die moeilijk ter been zijn. De bovenverdieping is niet toegankelijk voor rolstoelers. Er is een lift aanwezig.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal