Dutch Grand Prix-directeur: rookpotgooier niet meer welkom

 © ANP / IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH

De man die zaterdag tijdens de kwalificatie de rookpot op het circuit in Zandvoort gooide, is volgens de organisatie niet meer welkom. Dat zei Robert van Overdijk, directeur van de Dutch Grand Prix zondag. „De man die de fakkel gooide is absoluut niet welkom, ook de komende jaren niet.”

Redactie

Een woordvoerder van de Grote Prijs van Nederland, die zondag verreden wordt, zegt dat de organisatie als promotor verantwoordelijk is voor de kaartverkoop. „Dus we kunnen deze persoon geen kaart of kaarten meer verkopen.” Of de man ook een verbod krijgt, kon hij niet direct zeggen. Daarvoor verwees de Nederlandse organisatie naar de Formule 1 zelf. Die kon nog niet direct reageren.

Door het rookpotincident moest de kwalificatie tijdelijk stilgelegd worden. Later werd een 33-jarige man uit het Twentse Borne als schuldige aangehouden. Hij is zaterdagavond naar huis gestuurd, maar blijft verdachte. Zijn zaak wordt later behandeld. De politie hield ook nog een andere man aan voor het gooien van een rookpot op het terrein rond het circuit. De 40-jarige man uit Epe werd ook gearresteerd en mocht na verhoor weer naar huis. Hij blijft ook verdachte.

Lees ook: BN’ers willen maar wat graag bij Nederlandse Grand Prix zijn: het is zien, maar nog veel meer gezien worden

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal